Якщо вам подобається блог - порекомендуйте його друзям. Якщо не подобається - тим, кого не любите

суботу, 6 січня 2018 р.

Святвечір не для тебе? (святкові роздуми)

Нинішній вечір передодня Різдва не всі ми зможемо зустрічати за столом з родиною. Одні в цей час будуть далеко за кордоном. Другі – на роботі. Хворі і самотні в лікарні. Хтось якраз в дорозі. Є ще ті, хто в запеклій сварці з найріднішими. А ще у деяких і родини немає. Буває і таке.

Світ, зайнятий передсвятковими закупами, милими колядками і ялинковими прикрасами, навряд чи почує отаких людей. В рекламах – щасливі родини за святковими столами, ошатні ялинки і щасливі усмішки. За вікнами – прикрашені будинки і святкові салюти. І кому цікаво, чому ти не святкуєш? І чому ти не усміхаєшся…




Для всіх отих, хто в Святвечір буде сам: насправді Різдво – це не лише 12 страв і не ялинки. Святкові атрибути – це чудово. Але причина свята – в мільйони разів чудовіша. Це день народження Бога, втіленого в Людину. Початок Надії на спасіння. Джерело Чуда.

То Дитятко, що лежить у яселках, то не просто миле кучеряве немовлятко. То – Творець світу в людській подобі, Котрий, незважаючи на все, любить саме тебе. І, якщо ти не можеш в Святвечір бути з родиною і святкувати – то з Ним ти можеш бути щомиті. Відчувати Його безумовну любов і силу, здатну переносити гори…для тебе.

Всім, хто в цей вечір сумує  - радості! Тієї, котра звучала в співі ангелів, що співали для пастушків: «Слава в вишніх Богу! На землі мир і в людях добра воля!» Добра воля Бога на твоє життя, на твоє щастя і радість! Важко часом в те повірити, але спробувати варто..

Щасливого Різдва! Навіть для тих, хто не вірить уже ні в що! А, може, можна ввімкнути скайп, набрати в телефоні номер, або просто посидіти в тиші, милуючись вогниками і слухаючи салют... І просто відчути любов Бога, котра отуляє, як тепла ковдра. Навіть, якщо ти не віриш в Бога. А точно не віриш? 



Христос народився! Відчуваєш це? Усміхнись!


3 коментарі:

  1. не виходить посміхнутись...Здається, життя закінчилось...Нічого не радує...

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. розумію Вас чудово. Писала це і для себе також. Бо настрій далеко не святковий. Але ж треба жити далі. Все буде добре. Побачите)

      Видалити
  2. Дякую Вам за такі хороші святкові роздуми

    ВідповістиВидалити

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.