Якщо вам подобається блог - порекомендуйте його друзям. Якщо не подобається - тим, кого не любите

середу, 7 березня 2018 р.

Залиште нам 8 Березня - паузу в реальності!

За тиждень до 8 Березня провела опитування в фейсбуку "Чому я не маю святкувати 8 Березня?" Цікава тенденція намітилась: не хочуть святкувати приблизно з 20% жінок і біля 90% чоловіків. Останні мотивуються тим, що "жінок треба любити щодня", "є День Матері" та ін.

Не буду зараз ні з ким сперечатись. Просто хочу виразити позицію 80% жінок, котрі все ж вважають це свято святом. 




Справа в тому, що якби оті 90% чоловіків насправді любили жінок щодня, то проблема б відпала. Але впевнена, що реальність виглядає інакше. Свято саме з цього і почалось: жінки боролись за права, попрані чоловіками. 

Борються і донині. За букет квітів, за компліменти, за допомогу в прибиранні, за сніданок в ліжко, за романтичну вечерю. Часто саме 8 Березня може стати тією паузою в сірій реальності "щоденної любові" українських чоловіків до українських жінок. І жінки наші намагаються не думати про те, що оті тюльпани в целофані купуються, "бо так треба, бо вона образиться, як не купити". Нехай. Просто хоч в цей день вона може відчути себе жінкою. Коханою, для котрої не шкода найдорожчих подарунків. Слабкою і тендітною, котрій потрібно допомогти на кухні. Красунею, котрою захоплюються. Невже аж так треба забрати від жінок це свято? І кому від цього стане краще? (скупі чоловіки не лічаться)

"Свято радянське, комуністичне, феміністичне" - пишуть жінки, що не хочуть його святкувати. Ні, це просто міжнародний жіночий день. Або точніше  Міжнаро́дний де́нь боротьби́ за права́ жіно́к і міжнаро́дний мир. Так назвала це свято ООН у 1977 році. І досить марудити про політичне походження 8 Березня. Різдво, до прикладу, святкують віруючі і невіруючі. І всі щасливі. 

В Польщі, наприклад, абсолютно нема дискусії "святкувати чи ні". Просто святкують. 

А вважаю, що українські жінки потребують такого свята набагато більше, ніж польки, німки, американки і італійки. Саме тому, що і наші чоловіки згадують, що "треба любити щодня" лише за тиждень до свята. Таких вже собі маємо. Вибачайте вже, чоловіки. Якщо ви і любите, то часто так "глибоко в душі", що цього і не помітиш назовні.

Не забирайте свято у українських жінок! Дайте і їм можливість відчути себе жінкою. Думаю, оті 20% жіночок, котрих і справді люблять щодня (такі є, напевно), не образяться. А як і образяться, то переживуть! 
А цей букет - для тих жінок, котрих не привітають (бо "немає грошей на дурниці", бо "я це свято не святкую", бо "ось тобі гроші, купи сама" і т.п.)


Жінки-українки! Не даймо забрати від нас свято!

Чоловіки, спробуйте справді любити нас щодня! Так, щоб ми це відчули. І щоб нам не потрібна була яскрава діра в сірих реаліях.  І, якщо вам це вдасться, то ми, можливо, за рік і відмовимось від свята "Клари і Рози". Готові?


При копіюванні статті чи її фрагменту, чітке посилання на мій блог обовязкове!

19 коментарів:

  1. Так все трохи по жіночому, чи , навіть , феміністично. Але одна чудова фраза - польські жінки просто святкують. Я , від імені чоловічої половини , закликаю чоловіків не зважати на колір вісімки у державному календарі, а а купувати зранку чудові троянди, духи, цукерочки і кохати своїх любих... Усіх з прийдешнім...

    ВідповістиВидалити
  2. ....ну, звичайно, якщо твоя кохана проти 8 березня, то робіть це дев'ятого.... Але ж який кайф бачити ці зачаровані трояндами очі, які просто випромінюють кохання... Хіба можна позбавити себе цього задоволення, пацани?

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. навіть підсніжники підійдуть, можна самому в посадці назбирати. ефект той же.

      Видалити
  3. Українським жінкам треба для свята так мало, а українські чоловіки і то зажали жлоби

    ВідповістиВидалити
  4. Так здається ніхто ж не відміняє свята, просто 8 березня більше не буде вихідним днем. Все решта залишається в силі

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Та не знаю, судячи з опитування, завтра половина українців буде ходити з транспарантом "Я це не святкую!!!"

      Видалити
  5. Сьогодні в місті бум на квітковому базарі....давно такого не було. Ура! Ми перемогли....

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. рада за українських жінок. Тепер чоловіки мають можливість показати, як вони "люблять щодня"

      Видалити
  6. ....хоч би три рази на тиждень...

    ВідповістиВидалити
  7. а по Польщі в нас євронормативи. Ну і проблем з 8Березня немає.

    ВідповістиВидалити
  8. Серіал "Нарру" супер торч

    ВідповістиВидалити
  9. Головне додивитися до появи головного героя - Нарру....

    ВідповістиВидалити
  10. Щось мене почало трактувати тут на сайті, як неблагонадійного, щоразу, при надсиланні повідомлення перевіряє вибором з дев'яти картинок якихось тематичних, чи я не робот...
    Кумарить

    ВідповістиВидалити
  11. Спокійно. Сорі. Я перевірю настройки. Це гугл боїться спаму. Постараюсь зняти. Через якийсь аккаунт було б заходити набагато простіше.

    ВідповістиВидалити

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.