Якщо вам подобається блог - порекомендуйте його друзям. Якщо не подобається - тим, кого не любите

неділю, 15 квітня 2018 р.

Несе Галя воду

Ось такий пост знайшла в земляка, котрий проживає в Римі. Видався цікавим. З дозволу автора публікую його. Сприймати цей пост треба не як звинувачення і насмішку. А як самокритику і щирість. І ні в якому разі це не стосується поголовно всіх заробітчанок. Але ложка дьогтю... самі знаєте.  Автор живе в Італії, тому, думаю, можу йому довіряти. Отже, Ihor Derev'yanchuk: "Несе Галя воду"...



Чому Галя? Тому що в Італії Галина має конкретне значення. Щоб уникнути звинувачення в маскілізмі Василі теж носять воду і не гірше за Галин. 

Для початку визначимось хто така Галина, середньостатистична така Галина. Вона приїхала до Італії підзаробити грошів, її затягнуло і вона вже тут досить багато років. Вже троха знає мову і вже якось може щось тай розказати італійцям. Вже сі одягла, вже сі купила телефон, троха більший ніж в Марійки але білий. Вона знає все про Італію, про Україну і про весь білий світ. 

Вона в неділю йде до церкви, перед тим забіжить на бусики і передасть сумочку кілограм на 30. Як вона тільки тягне ту сумку, не тільки коромисло а вся вона гнеться. Але ж діти… Син закінчив інститут, машину хоче. Доця має одружуватися. Та і хату треба добудувати, паркан з кованими воротами стоїть вже давно а в хаті ніхто не живе. 




Після служби треба було б і пообідати. Добре що Галя купила фляшку на бусиках а Марійка принесла вина. Після обіду є два варіанти : йдем до Ватикану полазимо або посидимо ще. Є ще третій варіант, на крайняк, в якийсь музей сходити. Тим більше що Ґєнка ходила минулої неділі, казала так прикольно. А як називається музей? Не знаю, але не далеко від того “Тодіса “, що ми ходим. 

Після того як Галя і її колєжанки поплачуться одна одній про поганих італійців починається “огляд політичних та економічних новин “ з великої землі. В Галі є телефон а в телефоні фейсбук. Галя ділиться файними картинками, піснями українськими, вишиванок теж не бракує на її сторінці ну і як без жовтоблакитних і червоночорних прапорів. І, звісно, бачить картинки і пости про зраду . Є і нормальні пости, але для Галі то багато букв. Легше перепостити картинку. Та й розбиратися звідки та картинка в Галі не має ніякого бажання та вміння. Бо коли запитаєш в Галі про першоджерело, то вона “попросить” не морочити їй голову. І тепер вже в Галі на сторінці чергуються фрази Степана Бандери і відео екс ригів, вірші Тараса Шевченка і рецепти з сайтів точка ру. Галя в “дєлє”. Галя знає, що в Україні корупція (але засилала гроші сину на інститут, бо ж не здасть екзамен), Галя знає що малі пенсії в Україні (але заікнися їй про сплату податків - око тобі вирве), вона знає що медицина в Україні ніяка (але пані Супрун хай їде в свою гамерику реформи робити), вона знає що президент на мальдіви їздить (але її доця, яка ще і гривні в своєму житті не заробила, вже була в Хорватії), Галя знає що уряд краде (а вона не може, бо не має де). 

А тепер про воду. 
Можна було б лишити Галю в спокої (не чіпай…. , смердіти не буде), але є одна проблема. Галя працює в італійців. Що вона розказує їм про Україну? Про те що йде війна? Про те що попри війну стараються якось тягнути економіку вгору? Про те що арештовують корупціонерів (можливо мало, але арештовують)? Чи про реформи які зі скрипом, але пробують робити? 

Тут треба було б зробити маленьке пояснення. Для італійців президент республіки то є персона майже свята і не важливо голосує італієць за правих чи за лівих - Президента вони поважають всі. 

А тепер уявіть картину… 
Після законного вихідного ввалюється така собі Галя, якщо не напівбуха, то з запашком і починає розказувати що наш президент і уряд крадуть. Що всі корупціонери, що війна вигідна тим хто при владі і т. д. і т. п. Італієць її почув. 

І скільки б посол не їздив би по Італії і не розказував би про позитивні зміни в Україні, італійці вже почули Галю. А таких галь, вась є тисячі і вони розказують на своїй костурбатій італійській мові бздури. І пишуть коментарі в фб типу ліпше путін ніж Порошенко і що президент прросійський.

31 коментар:

  1. Колись слухав інтерв'ю посла Польщі в Росії. Ось його слова( не дослівно звичайно): " ...для мене найважливіший дипломат - звичайний поляк, що на вокзалі іноземцю допоміг розібратися куди іти і як квитояок купити..."

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Дуже правильно сказав. А ми, українці, то такі посли за кордоном. І по нас судять про Україну. Хочеться, щоб ми були світлом, а не темрявою. Тепер нас за кордоном багато, як ніколи. Маєм пильнуватись, як живемо і яким свідченням ми є

      Видалити
  2. Відповідальність!
    Важлива, головна, річ...

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. я за останні роки зрозуміла, що є ще відповідальність перед самим собою. Перед своєю особистістю, мріями і бажаннями. Це не егоїзм і не самолюбство. А відповідальність за країну, за родину, за роботу - річ необхідна (не можна, наприклад, залишити в пологовому свою дитину, бо вона забере свободу). Тільки часом ми тлумачимось тою відповідальністю, аби собі і комусь пояснити свою пасивність і байдужість до власної долі. Наприклад, одна жіночка писала в фб, що мусить пахати в Італії, бо відповідає за дітей, котрим бракує грошей. Виявилось, дітям уже за 30...А за них далі відповідає мама. І не бачить світу білого через оту відповідальність.

      Видалити
  3. по-перше ..президент Італії вибирається парламентом ..а не народом..по-друге ..він фактично немає ніяких прав самостійно здійснювати будь-яку діяльність...це як королева Британії..фігура символічна..по третє -він ІТАЛІЄЦЬ...а не єврей!!!

    ВідповістиВидалити
  4. 1+1 #гуднайтшоу:
    "Нє возжелай жени бліжнєго своєго... На перший погляд ніби й гріх, але коли і бліжній нє возжелаєт жени своєй, то воно навіть і мілосєрдіє"

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. в другу сторону теж діє? Чи тільки жени стосується, а мужа ні? Жена ж - вона має повне конституційне право не возжелати (ПМС, голова болить, критикал дейс)

      Видалити
  5. Ну просто на все можна дивитися під різними кутами зору...

    ВідповістиВидалити
  6. Роксолана Венеція17 квітня 2018 р. о 14:45

    Не треба всіх заробітчанок в Італії рівняти під одну Галю. Багато тут жінок розумних, порядних і непитущих. А таких, як в статті, і на Україні море. Ляпають дурниці і не проти випити. Дуже часто не від хорошого життя

    ВідповістиВидалити
  7. Все точно...
    Лиш у відсотках різниця....
    Гуртуймося ті що мудрі...

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Нема такого українця, котрий би себе не вважав мудрим) Ото гурт вийде!

      Видалити
  8. Роблю в Італії. І точно таку саму картину бачу. Але що зробиш, маємо те, що маємо. Найкращий спосіб щоб ти галі не виїжджали ляпати дурниці по світу то дати їм нормально жити в рідному селі в Україні. най вже наїсться і сидить. А за кордон хай їздять ті хто хоче чогось навчитись і показати себе як свідомого українця

    ВідповістиВидалити
  9. Ігор Зі Швеції18 квітня 2018 р. о 09:39

    Хочу тобі сказати шо тут таке саме.Наші ні чим не відрізняються нігде.Всюди одинакові,всі кругом нездалі.Навіть ті що їм гроші платтять.Одні вони мудрі
    Язиком.Прикинь шведи ( не всі) асоціюють українців ( і не тільки а й інших з нашої сторони) з нехорошими людьми які легко можуть щось потягнути і прийти на роботу випившими
    Вони перед тим як щось починати зразу наголошують на тому. де працюють. І яке враження має лишитись в шведа?Народ котрий сере там де сидить. самі засрали державу, а тепер всі виноваті.З себе почніть!!!

    ВідповістиВидалити
  10. Ігор Зі Швеції18 квітня 2018 р. о 10:22

    Був випадок, що українець працюючий в шведа випив йому бутилку вина з бару, бо думав що то просто вино і що швед не замітить. А то оказалось вино колекційне, пару тисяч євро. Наш вася кілька місяців задурно робив, а швед українців боїться як прокляття!!! Молодець Вася!!!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Напевно, вино буле варте такого присвячення) привіт Василю, не в кожного в житті є колекційні напої))

      Видалити
  11. Колись в Польщі теж мав ситуацію, коли поляка, старша жіночка, ще тої закалки, здавала мені номер в готелі, а там не працювало опалення... Ну у мене претензії, звичайно... І так вона хотіла мене нафіг послати, так по українському, але поруч зі мною поляк, і вона мусила бути ввічливою.. через силу. Я це до того, що лише малий бізнес із конкуренцією може навчити всіх гальмування, як треба себе вести в стосунках з іншими....

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. От чомусь в Україні і це не дуже працює. Щоразу, чк приїжджаю, ходжу в сусідній магазинчик по хліб. Поряд є інший, але там немає саме того хліба. Тобто конкуренція є, але продавці хамлять і кидають грішми. А раз навіть довелось будити продавчиню, котра спала за прилавком...Ходжу не до конкурентів лише за смачним хлібом.

      Видалити
  12. Ще та продавчиня працює задурно і не цінує свою роботу, бо може плюнути і в Польщу на заробітки чкурнути, а там не 6000 грн, а 26000 грн. От і хамлять...

    ВідповістиВидалити
  13. Робота на озеленення доріг. 10 годин на день. Субота робоча... От і 26000. Заробітки.

    ВідповістиВидалити
  14. Причому, жіночки дуже задоволені....кажуть - робота "не бий лежачого", і так платять....

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. нічого собі "лежачий"!!! В Польщі не платять за лежання. Це точно. Просто наші жіночки звикли до грядок і городів. Що їм якесь озеленення...

      Видалити
  15. Відповіді
    1. Я теж працювала де могла, аж поки не знайшла роботу за дипломом. Напевно, навіть було важче, ніж на озелененні... Ніколи не думала до того, що мене таке чекає.. Але не шкодую того досвіду.

      Видалити
  16. https://syg.ma/@zhiuli-rieshie/zhiuli-rieshie-tochka-chieloviek-podchiniaiushchiisia

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. це страшно. І я не думаю, що це поведінка здорової, дозрілої психіки. Людина, котра має власні переконання і слухає власного сумління не піде за злом, навіть коли воно переодягнуте добром. В нацистській Германії був потужний рух опору і це дає надію... Інша справа, що тих, хто думає - завжди менше, ніж тих, за кого думають авторитети...
      https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%94%D0%B2%D0%B8%D0%B6%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%B5_%D0%A1%D0%BE%D0%BF%D1%80%D0%BE%D1%82%D0%B8%D0%B2%D0%BB%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D1%8F_(%D0%93%D0%B5%D1%80%D0%BC%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%8F)

      Видалити
  17. Адміністратор блогу видалив цей коментар.

    ВідповістиВидалити

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.